ABRA Software podporuje MFF UK FilmFest 2012

8.2.2012

ABRA Software rozšiřuje podporu vzdělávání partnerstvím na MFF UK FilmFestu 2012 Univerzity Karlovy v Praze.

MFF UK FILMFEST 2012Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze pořádá v rámci oslav 60. výročí vzniku první ročník soutěžního filmového festivalu pro mladé. Chce tak motivovat a vzbudit zájem studentů základních a středních škol o oblast matematiky, fyziky a informatiky (počítačové animace a grafiky). Přihlašování amatérských snímků zabývající se právě těmito obory začalo 15. prosince 2011 a vyvrcholí dvoudenním festivalem a vyhlášením nejlepších soutěžních filmů v polovině června 2012 v Praze Tróji.

ABRA Software se dlouhodobě zabývá podporou vzdělávání. Je zakladatelem velmi úspěšné soutěže Diplomová práce roku, určené pro vysokoškolské studenty; provozovatelem vlastní vzdělávací instituce ABRA Akademie; podporovatelem konferencí souvisejících se vzděláváním (The World Council for Gifted and Talented Children a Patří kamerové systémy do škol?) a nyní také nového projektu Univerzity Karlovy.

Přihlašovat snímky mohou studenti středních a základních škol až do konce dubna 2012. Poté programový výbor vybere 30 snímků, které se během dvoudenního festivalu 15. a 16. června 2012 budou promítat a utkají se v těchto soutěžních kategoriích: Cena za nejlepší snímek, Cena za autorský přínos, Instituční cena, Cena pro mladé vědátory a Divácká cena. Na festivalu nebudou chybět ani debaty s profesionálními filmovými tvůrci a večerní doprovodné hudební programy.

MFF UK FILMFEST 2012

Společnost YVES ROCHER používá informační systém ABRA