ABRA Software právě úspěšně otestovala EET v reálném provozu.

19.10.2016

Po úspěšném testu v reálném provozu potvrzuje ABRA Software, že její informační systém je připravený na EET. Test proběhl ve spolupráci s řetězcem lázeňských a wellness hotelů ROYAL SPA. Zákazníkům stačí pro naplnění legislativy související s EET updatovat systém na aktuální verzi systému ABRA Gen, dostupnou od 19. října 2016.

"Zákazníci získávají softwarovou podporu EET v rámci Licenční služby ABRA. Aktualizace systému je pro zákazníky dostupná na Zákaznickém portálu,” upozorňuje obchodní ředitel ABRA Software Petr Vojta. První etapa EET se týká ubytovacích a stravovacích služeb. „Připravili jsme 50% slevu na nákup či rozšíření licence pro gastro-moduly, a to i pro firmy, které v tomto oboru nepůsobí“ doplňuje Vojta. Akce platí do 30. listopadu 2016.

Společnost ABRA Software situaci kolem EET podrobně sleduje od samotného návrhu. V květnu, kdy Ministerstvo financí zveřejnilo technickou dokumentaci pro zasílání evidovaných tržeb, firma začala pracovat na vývoji EET řešení a na přípravě implementace. K evidenci připravila speciální webovou stránku, kde vysvětluje její princip a zároveň informuje o novinkách a termínech, které s EET souvisí.

Podnikatelé mohou od 1. září žádat o přihlašovací údaje k portálu, kde si spravují certifikáty a provozovny. O údaje se dá zažádat elektronicky pomocí datové schránky nebo osobně na příslušném úřadě. Od 1. listopadu bude možné vyzkoušet, zda zařízení s nainstalovaným certifikátem funguje správně.

Podle webu etrzby.cz byly autentizační údaje vydány zatím zhruba čtvrtině podnikatelských subjektů, u kterých Finanční správa očekává povinnost evidence od 1. prosince 2016. Dalším termínem je 1. březen 2017, kdy EET začne platit také pro maloobchod a velkoobchod. Od 1. března 2018 budou EET povinně vykazovat podnikatelé, kteří se věnují “ostatním činnostem”. Od 1. června 2018 přijde na řadu poslední fáze, která se vztahuje na vybraná řemesla a výrobní činnost.

O společnosti ABRA Software:

ABRA Software je rychle rostoucí silná technologická firma, která vyvíjí špičkové moderní informační systémy třídy ERP pro firmy všech velikostí. Podporuje podnikatele skvělými službami i produkty a uvolňuje jim ruce pro rozvoj jejich podnikání. Má samostatné zastoupení na Slovensku a ve Švýcarsku. Její systémy využívá přes deset tisíc zákazníků ve více než 50 zemích světa.

Kontakt pro média:

Monika Vondráková, monika.vondrakova@abra.eu, tel.: +420 603 803 390